Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna pierś z indyka pieczona w rękawie
Z tym przepisem łatwo przygotujemy bardzo soczystą i aromatyczną pierś z indyka pieczoną w rękawie.
Dowiemy się:
- jakich najlepiej przyprawić pierś z indyka i czy trzeba użyć soli?
- ile czasu marynować pierś z indyka
- ile piec pierś z indyka?
- z czym podawać upieczoną pierś z indyka?
Opis przygotowania
Mięso dokładnie oczyszczamy ze zbędnych błon. Następnie myjemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i dokładnie nacieramy przyprawami oraz miodem.
Odstawiamy na minimum 40 minut do lodówki.
Następnie wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w 180 stopniach przez 45-70 minut na 1 kg.
Czas pieczenia jest uzależniony od preferencji. Ja osobiście wolę bardziej soczystą pierś dlatego zazwyczaj piekę 45 minut następnie sprawdzam i dopiekam bez rękawa jeszcze 15-20 min.