Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z pieczonych buraków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
olej 2 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z pieczonych buraków

Buraki myjemy. W mundurkach zawijamy je w sreberka dodając odrobinę oleju. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Po wystudzeniu obieramy i trzemy na tarce o średnich lub najmniejszych oczkach. Dodajemy ocet, sól i cukier do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 10.09.2016 00:41
dobra sałatka
Beatris 09.09.2016 20:24
Bardzo smaczny dodatek do obiadu :)
Wacław 09.09.2016 13:41
pyszna do II dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak