Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne babeczki czekoladowe.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
masło 60 gram
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier brązowy 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne babeczki czekoladowe.

Masło rozpuścić. Ostudzone masło zmiksować razem z jajkami, mąką i cukrem.
Do tego dodajemy rozpuszczona czekoladę.
Rozkładamy do formy do 3/4 wysokości. Pieczemy w 175-180C przez ok 15-20 min.
Przepis na ok 8 babeczek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak