Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z budyniem i sosem malinowym
Składniki na naleśniki dokładnie wymieszaj i odstaw na ok. 30 minut. W między czasie przygotuj budyń.
Żółtka ,cukier,mąkę i ekstrakt waniliowy przełóż do miseczki i połącz ze sobą.Dodaj 1/4 szklanki mleka i wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Dodaj żółtka z mąką i ugotuj budyń. Odstaw na bok.
Przygotuj sos.
Maliny i cukier przełóż do garnka.Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 10 minut. W niedużej miseczce połącz ze sobą wodę i mąkę kukurydzianą. Mąkę dodaj do malin,przemieszaj. Gotuj jeszcze przez ok. 1-2 minuty. Maliny przetrzyj przez sitko.
Usmaż naleśniki.
Na naleśniki nakładaj budyń,zwiń. Podawaj polane sosem malinowym.