Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z cukinią
Kroki postępowania
Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
masło | 50 g |
mleko | 1 szklanka |
drożdże świeże | 20 g |
mąka tortowa | 3 i 2/3 szklanki |
cukier | 4 łyżki |
jajko | 2 sztuki |
cukinia | 2 małe sztuki |
cukier | 4 łyżki |
galaretka pomarańczowa | 1 opakowanie |
cytryna | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: