Przepis i sposób przygotowania na: Zupa prowansalska - selerowa
Kroki postępowania
(Gdy zupa jest za gęsta - należy dolać mleka, wywaru lub po prostu wody.)
Po nalaniu do miseczek - zupę posypać prażoną cebulką i groszkiem ptysiowym.
wywar warzywny | 1 litr |
seler korzeniowy | 250 gram |
ziemniaki | 250 gram |
cebula | 1 sztuka |
por (biała część) | 1/2 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
oliwa | 2-3 łyżki |
mleko | 1 szklanka |
śmietanka kremowa | 100 ml |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 2 szczypty |
sól i pieprz |
natka pietruszki | |
Cebulka smażona Prymat | |
groszek ptysiowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: