Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
ser żółty 150 gram
kiełbasa krakowska 6-8 plasterków

Porada

Najlepiej smakują zaraz po wystygnięciu.

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy na ciasto francuskie i układamy plasterki kiełbasy krakowskiej. Zwijamy w rulon i tniemy na plastry ok. 1cm. Układamy na blachę do pieczenia z odstępami żeby się po upieczeniu nie posklejały. Pieczemy ok. 20 minut w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.06.2016 15:36
fajne ślimaczki
Urszula Świeca 05.06.2016 21:18
Pyszne ślimaczki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak