Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kiwi Zewy
Białka ubić z cukrem a potem dodawać po jednym żółtku.
Do masy jajecznej dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie rózgą.
Ciasto wyłożyć do formy i piec biszkopt 30 minut w 150 stopniach.
Wystudzić i przekroić na 3 blaty.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem.
Kiwi obrać i pokroić na kawałki a część w plasterki.
Każdy placek nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wodą.
Pierwszy placek ułożyć na podkładzie lub paterze, rozsmarować dżem, wyłożyć porcję śmietany, potem kiwi i następnie placek, śmietanę i kiwi.
Na koniec wykończyć tort bitą śmietaną i kawałkami kiwi ( na górze ) a plasterkami dookoła tortu.
Tort schłodzić w lodówce.