Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 4 łyżki
ananas w puszce 3 krążki
papryka czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
majonez 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę kroimy w kostkę. Krążki ananasa odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy. Dodajemy majonez - ja dodaje go niewiele, tak tylko żeby sałatka nie była zbyt sucha i żeby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.06.2016 21:34
smaczna sałatka
agnieszka214 12.06.2016 20:58
Lubię takie sałatki
Łukasz15 12.06.2016 20:25
Pyszna sałatka
Futka 12.06.2016 19:56
Pyszna i pożywna sałatka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak