Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące gofry (jak znad morza)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Chyba każdy choć raz w życiu marzył o smaku wakacji, czyli gofrach jedzonych w budkach nad polskim morzem... Odtwórz ten smak w swoim domu! Oto przepis na gofry jak znad morza!

Składniki:

mąka pszenna 225 g
mleko 250 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 40 g
masło 50 g
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące gofry (jak znad morza)

Jakie są gofry jak znad morza? Chrupiące, puszyste, pachnące, z ulubionymi dodatkami... ach, można się rozmarzyć! Do tego ulubione dodatki - najczęściej bita śmietana, polewa i świeże owoce. Coraz popularniejsze są także frużeliny, które można znaleźć w budkach z goframi nad morzem! Wszystkie dodatki bez problemu kupimy w sklepie, ale polewę czy frużelinę można przygotować również samodzielnie. 

1. Masło rozpuścić, następnie odstawić do ostudzenia. 

2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować do powstania gładkiej masy.

3. Wylewać na rozgrzaną gofrownicę i piec 3-5 min.

4. Podawać z cukrem pudrem, dżemem, owocami, bitą śmietaną lub innymi, ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Sprawdź także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.05.2016 09:46
Widać, że podeszłaś do zrobienia ich "z sercem"... na pewno pyszne :)
Ania321 29.05.2016 21:34
Wyglądają pysznie :)
Wafelek2601 29.05.2016 21:25
Uwielbiam takie gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak