Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy pudding ryżowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pudding

ryż do risotto 1/2 szklanki
mleko 3,2% 200 ml
mleczko kokosowe 300 ml
czekolada gorzka 60 g
masło 1 łyżeczka

dodatki

banan 1 sztuka
czekolada gorzka 1 pasek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy pudding ryżowy

Mleka wlewamy do rondelka z grubym dnem i dodajemy przepłukany ryż i gotujemy do miękkości i zgęstnienia. Pod koniec gotowania-gdy ryż będzie już miękki, dodajemy czekoladę oraz masło i dokładnie i energicznie mieszamy. Jeśli pudding wyjdzie zbyt gęsty dodajmy trochę mleka. Gotowy deser można zmiksować na gładką masę, ale nie jest to konieczne a czasem po prostu jest to niemożliwe, gdy małe rączki już atakują obiekt:) Gotowy deser przekładamy do pucharków i dekorujemy owocami i startą czekoladą. Deser jest dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 20.06.2016 23:38
dziękuję i poleacam
bartek8585 26.05.2016 22:28
niam niam !
bartek8585 26.05.2016 22:25
no super wygląda
bryndzia93 09.05.2016 21:56
Ciekawy deser :)
Ada-Gaba 09.05.2016 21:38
apetyczny deserek
Kolorowa 09.05.2016 21:15
Super deser.
smerfetka79 09.05.2016 16:15
oj tak nawet moja panienka na niego polowała.
Ola1984 09.05.2016 15:49
Przepyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak