Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki wytrawne
na stolnicę przesiać mąkę ,dodać zimne masło i żółtka,szczyptę soli.Wszystko przesiekać nożem a następnie szybko zagnieść ciasto .Uformować kulkę zawinąć folią i odłożyć do lodówki na ok 30min
Po schłodzeniu ciasto rozwałkować wyciąć krążki trochę większe niż foremki i wyłożyć foremki ciastem.Po nakłuwać ciasto widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 25 min (175st)Wyjąc i wystudzić
Nadzienie
Twarożek z blendować z suszonymi pomidorami i czosnkiem na gładka masę.Gdy jest za gęsta dodać trochę oleju ze słoiczka.Masę umieścic w worku ze szprycą i wycisnąć masę na tartaletki,które wcześniej polać odrobiną oliwy ze słoiczka z pomidorami.Masę wyciskamy wkoło pozostawiając niewielkie miejsce po środku.Do tego miejsca wkładamy pokrojone drobno suszone pomidory -odsączone.Całość udekorować pokrojonymi w krążki oliwkami