Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 250 g
filet z kurczaka 300 g
tłuszcz do smażenia 50 g
cebula 1 szt
ser żółty 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim

Przygotować wszystkie składniki. Pieczarki oczyścić i usmażyć z cebulką na tłuszczu. Fileta z kurczaka umyć i obrać z błon ,przekroić na połówki i lekko rozbić . Nasolić ,posypać przyprawą kucharek, pieprzem, odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Wyjąć ciasto francuskie z opakowania i włożyć na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułką tartą . Na połowę ciasta ułożyć filety z kurczaka ,na filety ułożyć ostudzone pieczarki , posypać startym żółtym serem i przykryć drugą częścią ciasta . Włożyć do piekarnika i piec w 190 stopni około 25 minut.Podawać jako samodzielne danie lub z ziemniakami i sałatką . Można polać dowolnym sosem lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 26.04.2016 11:03
ciekawy obiadek
w mojej kuchni 25.04.2016 10:54
pyszne danie do zjedzenia
Ania321 25.04.2016 10:27
Ciekawy przepis :)
Motorek 25.04.2016 09:05
bardzo dobry
2milutka 25.04.2016 08:14
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak