Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z gorgonzolą i gruszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 150 ml
bulion warzywny 750 ml
ser pleśniowy typu gorgonzola 150 gram
płatki migdałowe 2 lyżki
seler naciowy 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z gorgonzolą i gruszka

Przygotować bulion.
W kostkę pokroić gruszkę i cebulę.Czosnek w plasterki a łodygę selera w talarki.
Rozgrzać rondel z oliwą i masłem wrzucić cebulę i czosnek szklić chwilę. Dodać ryż i smażyć chwilkę. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, zamieszać całość i dusić wolno ok 15 minut. Po tym czasie wrzucić gruszkę i ser. Wymieszać. Gotować ok 3 minuty, aż ser się rozpuści. Wyłożyć na talerz posypać natką i prażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.05.2016 22:04
Ciekawy przepis
Bernadeta1 22.04.2016 20:01
na pewno smaczne jedzonko
Justi2401 22.04.2016 11:53
Pyszne połączenie :)
IKrakowianka 21.04.2016 23:48
smaczna propozycja
IZABELA29 21.04.2016 19:18
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak