Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 150 g
szpinak mrożony 2 garście
pomidory suszone Smak 4 sztuki
sól i pieprz do smaku
ząbki czosnku 2
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany garść
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy chwilkę szpinak. Po chwili dodajemy posiekany czosnek i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odcedzony makaron i jogurt naturalny. Posypujemy słonecznikiem i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 20.03.2016 17:24
Fajne i smaczne danie na szybko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak