Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula biała 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

ciasto

mleko 1/2 litra
mąka pszenna 2 szklanki około
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z mięsem

Łopatkę ugotować, przemielić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, połączyć z zmielonym mięsem. Dodać przyprawy.
Do miski wlać mleko, wsypać mąkę, dodać jajka i sól. Wszystko razem wymieszać. Smażyć naleśniki, smarować mięsem i formować krokiety. Obtoczyć z obu stron w bułce tartej i delikatnie podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.04.2016 17:17
Do barszczyku super :)
IwonaKa 11.03.2016 10:38
bardzo lubię i do popicia barszczyk albo czysty rosół
Róża1 07.03.2016 16:34
dla mnie też super !!!!
misia123410 04.03.2016 10:38
Wygląda apetycznie
Wacław 04.03.2016 10:17
moje ulubione :-)
Wafelek2601 04.03.2016 09:57
Dla mnie super
Ewelina1991 04.03.2016 08:56
pyszne krokiety
dom-agi 04.03.2016 08:02
Uwielbiam!
Katrina.u 03.03.2016 22:10
mniam mniam ;))
gregor# 03.03.2016 21:51
pychota :)
Janina 03.03.2016 20:56
Świetne z barszczykiem;))
bertpvd 03.03.2016 20:55
piękne krokieciki
marcia7 03.03.2016 19:22
najlepsze do barszczyku
ice cubes 03.03.2016 19:12
Bardzo lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak