Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy łosoś “Gravad lax”, purée z mango i smażony por

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 100 g
cukier 100 g
sok z cytryny 1
mango 50 g
czosnek ząbki 1
miód 1 łyżka
por (biała część) 50 g
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy łosoś “Gravad lax”, purée z mango i smażony por

Obrane i oczyszczone jabłko blendujemy z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą zalewamy łososia i pozostawiamy w lodówce na 48-72 godziny, co jakiś czas obracając. Po zamarynowaniu odcinamy skórę z ryby.
Posiekane mango i czosnek przesmażamy na maśle. Dodajemy miód, sól, pieprz i karmelizujemy. Całość blendujemy i studzimy.
Pora kroimy w talarki, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na maśle.
Całość podałem z pudrem z palonego pora i solą waniliowo – pomarańczową.
Smacznego :)! / Bon Appetit :)!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.03.2016 11:12
Pyszności.
tobi1989 02.03.2016 09:05
Pyszne danie :)
Ola1984 02.03.2016 08:31
Kolejna pyszna propozycja :)
Ifa 02.03.2016 08:18
Śliczna prezentacja
Krzysztof15 02.03.2016 06:32
bardzo smaczne
norweska20 02.03.2016 00:36
apetyczne zestawienie
Łukasz15 01.03.2016 23:25
Pysznie wygląda
Katrina.u 01.03.2016 22:56
niesamowicie wygląda :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak