Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z warzywami po azjatycku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
chińska mieszanka warzywna 300 g
mleko kokosowe 0,5 puszki
śmietana 30% 100 ml
woda 1/2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczki
pasta curry 1 łyżka
imbir kawałek
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z warzywami po azjatycku

1. Z piersi kaczki zdejmuję skórę. Mięso kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i kroję w małą kostkę. Mięso razem z cebulą i czosnkiem podsmażam na rumiano na oliwie. Wlewam wodę oraz wsypuję paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu około 15 minut.

2. Mieszankę warzywną podsmażam około 10 minut na oliwie. Dodaję do mięsa. Mieszam. Następnie wlewam mleczko kokosowe oraz śmietanę. Dodaję pastę curry oraz starty korzeń imbiru. Wszystko razem duszę około 10 minut.
Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.04.2016 20:32
podoba mi się to danie :)
IwonaKa 21.03.2016 19:28
pyszna kaczka
Anna169Hosz 01.03.2016 14:27
Lubię takie dania.
Franciszek 01.03.2016 00:46
dobre danie
Barbara13 29.02.2016 23:27
Smakowite danie
sliwka 29.02.2016 21:51
Bardzo smaczne i aromatyczne danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak