Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny szpinakowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Suche składniki

mąka 150 g
cukier 70 g
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Mokre składniki

mleko 90 ml
szpinak 90 g
banan 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny szpinakowe

Kroki postępowania

1
Suche składniki wymieszać w jednej misce,.
Krok 1 - Muffiny szpinakowe foto
2
Mleko , szpinak, olej , banana zmiksować blenderem.
Krok 2 - Muffiny szpinakowe foto
3
Suche składniki wymieszać z mokrymi .
Krok 3 - Muffiny szpinakowe foto
4
Do papilotek nałożyć ciasta do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20-25 minut.
Krok 4 - Muffiny szpinakowe foto
5
Upieczone muffinki ostudzić na kratce.
Krok 5 - Muffiny szpinakowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.03.2016 16:54
Dzieciaki takie uwielbiaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak