Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w ostrej panierce z ziemniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 2 szt
mąka 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 lyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia 100 ml
ziemniaki 250 g
woda zimna 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w ostrej panierce z ziemniakami

Kroki postępowania

1
Rybę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Posypać przyprawami i ziołami ,pierzem cytrynowym , czarnym , ostrym . Odstawić na 1, 5 godz w chłodne miejsce.
Krok 1 - Miruna w ostrej panierce z  ziemniakami foto
2
Panierować w mące z obu stron.
Krok 2 - Miruna w ostrej panierce z  ziemniakami foto
3
Jajka rozmieszać z pieprzem chili cayenne i zanurzyć rybę .
Krok 3 - Miruna w ostrej panierce z  ziemniakami foto
4
Następnie w bułce tartej wymieszanej z ziołami i przyprawą do ryb.
Krok 4 - Miruna w ostrej panierce z  ziemniakami foto
5
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę na złoty kolor . Ugotować ziemniaki w posolonej wodzie . Podawać rybę z ziemniakami i sałatką dowolną .
Krok 5 - Miruna w ostrej panierce z  ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.02.2016 09:32
bardzo lubię tą rybkę
Motorek 27.02.2016 09:28
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak