Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
cebula 1
jabłko 1
sól i pieprz
ziele angielskie 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cukier
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 19.02.2016 19:37
Bardzo lubię taką
Ela427 18.02.2016 21:56
często taką robię polecam
Ela15 18.02.2016 15:38
bardzo dobra
Megg 18.02.2016 11:50
uwielbiam taka surowke
jagoda5913 18.02.2016 11:47
pyszna sałatka
Habibi 18.02.2016 10:57
Lubię gotowaną czerwoną kapustę :)
Ewelina1991 18.02.2016 10:35
smaczna surówka
alusiek 18.02.2016 10:02
bardzo lubię takie dodatki, ale surówką bym tego nie nazywał, bo nie jest to surowa kapusta ale gotowana
gosia56 18.02.2016 09:33
super surówka
Edita 18.02.2016 08:56
fajny przepis
gosia1988 17.02.2016 22:55
lubię taką
agaK. 17.02.2016 21:54
Kulinarny klasyk, smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak