Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonej papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka bez skórek
bulion drobiowy 1 litr
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonej papryki

Kroki postępowania

1
Papryke czyścimy, kroimy na mniejsze czesci, przekładamy do naczynia do zapiekania/zaroodpornego
Krok 1 - Krem z pieczonej papryki foto
2
pomidory z puszki bez skórki przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory i paprykę pieczemy w piekarniku przez ok 30 min w temp 200*C
Krok 2 - Krem z pieczonej papryki foto
3
Cebule kroimy w kostkę, podsmazamy na oleju do zrumienienia.
Krok 3 - Krem z pieczonej papryki foto
4
Z pieczonej papryki sciagamy skórke.
Krok 4 - Krem z pieczonej papryki foto
5
W garnku gotujemy bulion dodajemy do niego pieczone pomidory bez skórki
Krok 5 - Krem z pieczonej papryki foto
6
Dodajemy także pieczona paprykę bez skórki. Wszystko gotujemy jeszcze jakies 10 min, blendujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i dodajemy cukier by złagodzic smak.

Podajemy z tartym serem żółtym lub/i z grzankami,

Smacznego :)
Krok 6 - Krem z pieczonej papryki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 31.01.2016 20:43
Lubię taką zupę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak