Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA KOKOSOWO-MIGDAŁOWA Z SYROPEM Z AGAWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
olej 1/3 szklanki
woda 1 łyżka
syrop z agawy 1/3 szklanki
aromat migdałowy 1 łyżeczka
mleko kokosowe 400 ml
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe 0,5 szklanki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA KOKOSOWO-MIGDAŁOWA Z SYROPEM Z AGAWY

Składniki na ciasto mąkę , olej, syrop z agawy, aromat migdałowy, kakao i opcjonalnie wodę mieszamy, wyrabiamy i formujemy w kulkę. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Ciasto umieszczamy w natłuszczonej formie. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 st. C
Po ostudzeniu ciasta bierzemy się za krem. Miksujemy przez kilka minut mleko kokosowe, dodając stopniowo cukier puder. Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe. Masę przekładamy na wystudzone ciasto, posypujemy płatkami migdałów i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.06.2017 20:34
świetna tarta
Ela15 01.04.2016 17:06
rewelacyjne wygląda
czaarnaaaa 19.02.2016 17:01
Wygląda kusząco :-)
Zofia12 08.02.2016 11:28
cudownie wygląda
Bernadeta1 06.02.2016 20:30
na pewno rewelacyjne w smaku
kasia37 30.01.2016 21:56
jadłam ją kiedyś w naszej fajnej kawiarni- smak odtworzony prawie :)
sliwka 29.01.2016 13:54
Pyszna, ciekawy przepis;))
Wafelek2601 29.01.2016 11:21
Świetny przepis
Krzysztof15 29.01.2016 10:22
pyszna tarta
Edita 29.01.2016 09:59
NO TAK PYCHA
Futka 29.01.2016 09:10
Cudowna i niezwykle smakowita tarta :) Palce lizać :D
norweska20 29.01.2016 08:16
wspaniała tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak