Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec jabłkowo- bananowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 12 szt
cukier 12 łyzek
mąka pszenna 12 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
czekolada mleczna 0,5 szt

Warstwa jabłkowa

jabłka 1 kg
budyń czekoladowy 2 szt
woda 0,5 szkl
mleko 0,5 litra
cukier 4 łyżki

Masa bananowa

banan 4 szt
śmietanka 0,5 litra
cukier puder 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
wrzątek 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec jabłkowo- bananowy

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 3 biszkopty i do jednego dodać startą na drobnej tarce czekoladę . Wymieszać i upiec biszkopty na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Warstwa jabłkowa:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami .
Masa bananowa:
Banany w całości zapiec w piekarniku, tak, aby zmieniły kolor na czarny- około 10 minut. Wystudzić, obrać ze skórki i zmiksować. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, na końcu wmieszać banany i dodać letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku.
Przełożenie:
Biszkopt- warstwa jabłkowa- biszkopt z czekoladą- masa bananowa- biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.02.2016 17:28
na pewno pyszny
ania2610 28.01.2016 18:38
pycha, dużo warstw i różnych smaków!
Janina 28.01.2016 17:33
Pyszności;))
agnieszka214 28.01.2016 17:19
Ciasto jest naprawdę super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak