Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z pastą jajeczną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pasta jajeczna

jajko 6 szt
oliwki czarne Smak garść
majonez 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Babeczki

babeczki kruche 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z pastą jajeczną

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Podzielić na mniejsze części i razem z oliwkami oraz majonezem umieścić w misie blendera. Dodajemy tyle majonezu, żeby pasta po zmiksowaniu była kremowa, ale niezbyt rzadka. Ja na początku daję 1 łyżkę i w razie potrzeby dodaję więcej. Po zmiksowaniu składników całość doprawiamy i bardzo dobrze mieszamy. Przekładamy pastę do szprycy cukierniczej i wyciskamy na babeczki. Można podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.02.2016 22:37
fajny pomysł
staropolanka5 21.01.2016 16:39
ładnie podane i smakowite
Stenka 20.01.2016 19:55
ciekawy przepis
Ola1young 20.01.2016 16:37
pyszna przekąska na 1 raz
IKrakowianka 20.01.2016 16:20
fajna przekąska
Anna133 20.01.2016 15:34
nigdy nie robiłam wytrawnych, czas może wypróbować ;) wyglądają zachęcająco
Konczi 20.01.2016 15:09
fajna przekąska
adelajda 20.01.2016 14:38
Bardzo lubię :)
bertpvd 20.01.2016 13:47
pyszne są te babeczki - ciekawy kolor
Futka 20.01.2016 12:58
Cudne i smakowite babeczki :)
Benita 20.01.2016 12:22
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak