Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na maśle z cebulą i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cebula biała 1 sztuka
kiełbasa krakowska 4 grube plastry
ser żółty 3 plastry
Bazylia suszona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
masło lub margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na maśle z cebulą i serem

Kiełbasę oraz cebulę pokrój w kostkę. Jajka roztrzep, dodaj sól, pieprz, bazylię i mieloną paprykę. Podsmaż na patelni na maśle lub margarynie cebulę oraz kiełbasę. Wlej roztrzepane jajka do podsmażonej cebuli i kiełbasy. Następnie ułóż kawałki sera i wymieszaj. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem. Można polać ketchupem lub innym sosem.
SMACZNEGO !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 11.01.2016 20:50
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak