Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 3 płaty
kukurydza w puszce 4 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pasta chili 1 łyżeczka
ketchup pikantny 3 łyżki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po meksykańsku

1.
Filety moczymy kilka godzin w wodzie - pamiętając by chociaż raz zmienić wodę. Po namoczeniu kroimy płaty w ukośne plastry
2.
Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę
3.
Śmietanę ketchup , majonez oraz pastę mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiego sosu
4.
Do miski dodajemy śledzie, kukurydze paprykę i cebulę Dodajemy sos i delikatnie meiszamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 18.12.2015 20:37
Bardzo fajny przepis.
Damiano
Damiano 18.12.2015 19:56
pyszny śledzik
halina17 18.12.2015 16:06
Dobry śledź.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak