Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie śmietanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
margaryna 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 szkl
śmietana 30% 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki kroimy na pół. jak większe to na 4 części. Na rozgrzanej margarynie podsmażamy pieczarki, następnie zalewamy je bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok 40 min. Mąkę rozmieszamy ze śmietaną, wlewamy do pieczarek. Ponownie dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż nam się sos zredukuje. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 15.12.2015 11:56
klasyka :)
agnieszka214 14.12.2015 16:00
Grzyby są bardzo pyszne
Motorek 14.12.2015 15:07
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak