Przepis i sposób przygotowania na: Perliczka, purée z pieczonej dyni, czarna marchew
Czarną marchew obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na kawałki i podsmażamy na oliwie spod smażenia perliczki.
Do oliwy spod smażenia dodajemy wino i syrop klonowy - całość redukujemy. Na koniec dodajemy zimne masło, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy do konsysntecji sosu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dynię kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 25 minut.
Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekaną szalotkę i czosnek. Dodajemy dynię, śmietankę i redukujemy.
Całość dokładnie blendujemy, dodajemy posiekaną kolendrę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!