Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki indyk z pieczarkami i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód płynny 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżki
filet z indyka 200 g
pieczarki 500 g
papryczki jalapeno suszone 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 0,5 szt
olej roślinny 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki indyk z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Umytego i wysuszonego indyka kroimy w paseczki. Dodajemy olej do miski i mieszamy. Doprawiamy przyprawą do indyka i miodem.
Krok 1 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto
2
Obrane pieczarki kroimy w plastry.
Krok 2 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto
3
Smażymy pieczarki na odrobinie oleju przez około 20 minut na średnim ogniu.
Krok 3 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto
4
Dodajemy indyka i smażymy razem z pieczarkami na złoty kolor przez 10-12 minut.
Krok 4 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto
5
Dodajemy obrane papryki w paski (bez nasion i gniazd nasiennych), cebulę pokrojoną w piórka i dusimy przez 7 minut.
Krok 5 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto
6
Doprawiamy całość suszoną papryką jalapeno i mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6 - Słodki indyk z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 08.12.2015 19:51
Mniam mniam:))
Kasnaj 08.12.2015 19:31
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak