Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna 0,5 kg
cukier 25 dag
masło lub margaryna 25 dag
mleko 3,2% 0,5 szkl.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1 szt.

Dodatkowo

cukier puder
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać po kolei jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec dodać startą skórkę z jednej cytryny. Wszytko dobrze wymieszać.
Gotowe ciasto wylać do formy uprzednio posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w tem. 200 stopni przez około 60 minut.
Upieczoną posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 21.11.2015 11:16
pyszna babka
Damiano
Damiano 21.11.2015 07:50
pyszna babka
Krystyna32 21.11.2015 07:35
bardzo lubię
misia53 20.11.2015 23:40
Taka puszysta, świetna!
Jolcia_90 20.11.2015 23:38
Jaka puszysta i zapewne smaczna :)
gosia1988 20.11.2015 21:51
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak