Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z orzechami i rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cynamon 1 łyzeczka
kakao 1 łyzeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
olej 1\2 szklanki
jajko 3 sztuki
dżem porzeczkowy mały słoiczek , z czarnej porzeczki
orzechy włoskie garść
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z orzechami i rodzynkami

1. Mąkę nalezy wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać
. 2. Rodzynki i orzechy obsypać niewielką ilością mąki i dodać do ciasta. Ponownie wszystko wymieszać.
3. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia forMY -25 na 35.. Piec około 60 MINUT godziny w temperaturze 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak