Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty
- danie sezonowe z młodej kapusty
- przepis z młodą kapustą
- lżejsza, wiosenna wersja tradycyjnego kapuśniaku
- możesz zrobić wersję wege tej zupy
Przepis na kapuśniak z młodej kapusty, przygotowany na golonkach indyczych. Kapuśniak z młodej kapusty z marchewką, ziemniaczkami i świeżym koperkiem to idealna propozycja na pożywny, sezonowy obiad.
kapusta | 1/2 główki |
ziemniaki młode | 30 dkg |
marchewka | 5 sztuk młode |
pietruszka | 2 sztuki |
por (biała część) | 1 sztuka |
seler korzeniowy | 20 dkg |
ziele angielskie | 2 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
sól | 1 do smaku |
koper świeży | 1/2 pęczka |
golonki indycze | 3 |
- danie sezonowe z młodej kapusty
- przepis z młodą kapustą
- lżejsza, wiosenna wersja tradycyjnego kapuśniaku
- możesz zrobić wersję wege tej zupy
Ten kapuśniak z młodej kapusty został przygotowany na wywarze z golonek indyczych. jeśli jednak chcesz przyrządzić wersje wege tej pysznej zupy, przygotuj wywar z warzyw z dodatkiem suszonych grzybów, dodając 2-3 łyżki pokrojonych w paski suszonych pomidorów.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: