Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
szpinak mrożony 2 garści
suszone pomidory kilka kawałków
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 opakowania
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
makaron rurki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Dodać szpinak. Smażyć przez okolo 10 minut.
Krok 1 - Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami foto
2
Dodać rozdrobnionego tuńczyka z puszki.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami foto
3
Suszone pomidory pokroić w drobne paseczki.
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami foto
4
Następnie dodać suszone pomidory na patelnię, nadal smażyć około 10 minut. Dodać przyprawy i zioła według uznania.
Krok 4 - Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami foto
5
Makaron ugotować w osolonej wodzie. podawać z przygotowaną potrawą na ciepło.
Krok 5 - Makaron ze szpinakiem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 18.11.2015 23:45
makaron w każdej postaci smakuje
RenataZ-et 15.11.2015 14:47
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak