Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z ogórków w curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

ogórki 3 kg
seler naciowy same liście około 30 sztuk
cebula 1 sztuka

zalewa

woda 1 litr
cukier 1 1\2 szklanki
sól 1 i 1\2 łyzeczki
curry 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z ogórków w curry

1.Ogórki obrać ,pokroić w grubsze słupki.Na spód słoika włożyć 2-3 listki selera i plaster cebuli.Układać w słoikach ogórki.

2. Składniki na zalewę zagotować , lekko przestudzic i zalać ogórki umieszczone w słoikach. .Pasteryzować 10 minut.Wyjąć i ustawić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 11.11.2015 07:25
Bardzo dobry przepis :)
Łukasz15 10.11.2015 23:09
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak