Przepis i sposób przygotowania na: Dynia makaronowa faszerowana kaszą, mlekiem kokosowym i szpinakiem
2. Gotujemy kaszę
3. N maśle podsmażamy posiekane w piórka cebule. Po 3 minutach wrzucamy szpinak, zmniejszamy ogień i podgrzewamy 10 minut, dodajemy drobno posiekany czosnek oraz papryczkę chilli.
4. Z upieczonej dyni wydrążamy miąższ, wrzucamy na patelnię do szpinaku. Dodajemy sos sojowy, pieprz cayenne, gałkę muszkatołową, solą do smaku oraz ugotowaną kaszę i podsmażamy. Zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy ocet ryżowy i dusimy całość na małym ogniu kilka minut.
5.Wydrążone dynie faszerujemy . Posypujemy tartym serem i zapiekamy w 200 stopniach przez 20 minut. Upieczone dynie posypujemy ziarnami słonecznika i listkami ulubionych ziół.