Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki drwala
Kroki postępowania
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na maśle delikatnie soląc. Dodajemy mięso mielone i smażymy przez 5 minut.
mleko | 1,5 szklanki |
woda mineralna | 1 szklanka |
mąka pszenna | 2 szklanki |
jajko | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1/3 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
tłuszcz do smażenia | |
suszone pomidory | |
suszony szczypiorek |
pieczarki | 250 g |
mięso mielone wieprzowe | 300 g |
natka pietruszki | 4 łyżki - siekana |
masło | 1 łyżka |
sól i pieprz | |
sos | 4 łyżeczki - Madziarów |
kukurydza w puszce | 1 mała puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: