Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, marchewki i jabłka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej
marchewka 1 duża
seler korzeniowy kawałek
por (biała część) mały
jabłko kwaśne
cebula biała mała
natka pietruszki do smaku
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
miód płynny do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, marchewki i jabłka

Kapustę cienko poszatkować, marchewkę, seler i jabłko rozdrobnić na tarce, por i cebulę cienko pokroić i pomieszać wszystko z posiekaną natką pietruszki.

Surówkę posolić i połączyć z majonezem oraz jogurtem.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku miodem oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaf*71 28.09.2015 09:10
najlepsza i najzdrowsza
Franciszek 27.09.2015 18:16
Dobry przepis
Róża1 27.09.2015 14:49
też taką podobną robię :-) , jest najsmaczniejsza :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak