Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
szpinak mrożony 100 g
por ok 10 cm
ser żółty 5 dkg
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz

panierka

jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojonego w półplasterki pora i zamrożony szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na drobnym oczku ser.
Fileta przekroić wzdłuż na pół. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Na płatach mięsa rozłożyć farsz i zwinąć. Pozostały szpinak dodać do roztrzepanego jajka. Roladki panierować w mące, jajku ze szpinakiem i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.09.2015 09:38
pyszny obiad
gosia56 07.09.2015 09:24
na pewno pyszne roladki;)
halina17 06.09.2015 17:26
Dobre roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak