Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z kapustą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki 2 kg
kapusta biała 2 kg
cebula 1 kg

zalewa

woda 0,5 l
ocet 10 % 0,5l
cukier 2 szkl
sól 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z kapustą

1.Buraczki gotujemy do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę dzielimy na mniejsze części i szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.

2.Składniki na zalewę zagotowujemy i dodajemy do buraków, odstawiamy na 2 godziny aby się przegryzło. Po tym czasie buraki zagotowujemy i gorące przekładamy do umytych słoików. Słoiki wkładamy do garnka wyścielonego bawełnianą ściereczką, wlewamy wodę i gotujemy 15 minut od momentu zagotowania się wody. Wyjmujemy słoiki i odwracamy do góry dnem. Słoiki zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.09.2015 16:34
Smaczne buraczki.
adelajda 14.09.2015 15:14
Dobrze mieć takie zapasy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak