Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
kukurydza w puszce 1 puszka
por 1/2 sztuki
soczewica zielona 1 szklanka
jajko 5 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majonez 1/3 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą

Jajka gotujemy, ugotowane studzimy. Białka jajek i żółtka kroimy oddzielnie w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Pora kroimy na plasterki. Soczewicę musimy ugotować.
Tak przygotowane składniki układamy warstwami:
białka,tuńczyk, kukurydza, por, majonez wymieszany z solą i pieprzem, soczewica i na koniec żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 27.01.2016 14:30
sałatka warstwowa bardzo apetyczna
Pani Domu 27.08.2015 09:05
świetna sałatka
bietka 27.08.2015 00:04
Pięknie się prezentuje :)
Kuchenka 26.08.2015 22:10
warstwowa, to coś dla mnie :)
Jumper123 26.08.2015 19:36
świetna sałatka uwilebiam potrawy z tuńczykeim
Agnieszka-87-25 26.08.2015 19:02
apetyczne to jest
Bernadeta1 26.08.2015 18:56
często robię, wygląda bardzo apetycznie
cukiereczek 26.08.2015 18:17
jak kolorowa i apetyczna
marcia7 26.08.2015 17:28
taka zawsze apetycznie wygląda niż wymieszana, polecam
gosia1988 26.08.2015 17:24
smacznie wygląda
Małgorzata Pin 26.08.2015 17:21
Pyszna sałatka
gusia1000 26.08.2015 17:05
Na pewno jest smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak