Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w serowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 50 dag
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
majonez 2 łyżki
ser żółty 10 dag
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w serowej panierce

Rybę rozmrażamy i osączamy z nadmiaru wody. Posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy obie mąki, majonez i przyprawę do ryb. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy. Rybę panierujemy w masie serowej i smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 25.08.2015 19:14
Chętnie wypróbuję przepis, smakowicie wygląda:)
mirosława4 25.08.2015 17:14
smaczna rybka
Janina 25.08.2015 16:30
Na pewno smaczna;)
Jumper123 25.08.2015 15:59
Rybka wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak