Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy gryczanej z pieczarkami i czerwoną fasolą
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dusić na oleju z dodatkiem przyprawy gyros.
3. Fasolę odsączyć, pieczarki umyć i pokroić w półplasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić w krążki. Wszystkie warzywa dodać do mięsa i dusić około 10 minut.
4. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem nakładamy kaszę wymieszaną z mięsem z warzywami. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
5. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 30 minut.
6. Zapiekankę przed podaniem posypujemy startym żółtym serem.