Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z masą makową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 500 g
masło 100 g
miód płynny 1 szklanka
rodzynki 1 szklanka
orzechy włoskie 1 szklanka
skórka pomarańczowa 250 g
aromat rumowy
makaron muszelki ok.25-30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z masą makową

Mak wsypać do garnka i zalać wodą następnie zagotować. Po ok. 30 minutach odcedzić na sicie. Następnie zmielić go 2-3 krotnie. Rodzynki opłukać, orzechy włoskie posiekać i dodać do masy makowej następnie dodać skórkę pomarańczową oraz zapach. Masło roztopić z miodem, troszkę ostudzić i również dodać do masy maskowej. Dokładanie wymieszać. Makaron ugotować, odcedzić i ostudzić. Tak przygotowaną masę włożyć w zagłębienia muszelek. Udekorować skórą pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 09.11.2016 15:43
Będzie dobre danie na wigilię, zamiast klasycznych klusków z makiem.
msmariusz 01.09.2015 00:05
danie ładnie wygląda i kolorowo
Małgorzata Pin 30.08.2015 20:34
Ciekawe połączenie składników.
halina17 30.08.2015 18:58
Pomysłowo - na słodko.
fotoviderek 30.08.2015 17:58
Ciekawa propozycja :)
Stenka 30.08.2015 17:41
smaczne danie, może być wigilijne
Ania67 30.08.2015 16:53
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak