Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie serowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szparagi 1-2 pęczki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 płaska łyżka

sos

woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
serek topiony typu gouda 100 gram
mąka 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie serowym

Szparagi obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy.
Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Do bulionu dodajemy serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody. Porcję szparagów wykładamy na półmisek i polewamy sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.08.2015 17:58
Moje smaki :)
Róża1 30.08.2015 17:19
przepyszne danie !!!!!!!!!!!!!!!!
Maridka19 30.08.2015 15:47
Sos serowy uwielbiam a w połączeniu ze szparagami to jest pyszne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak