Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w majonezowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso wieprzowe 1,2 kg

Składniki na zalewę

woda 2 litry
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
majonez 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól 1/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w majonezowej marynacie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso opłukać, natrzeć solą i zostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Następnie mięso opłukać , włożyć do siatki spożywczej.
Krok 1 - Mięso w majonezowej marynacie foto
2
Z podanych składników ugotować zalewę i do gorącej włożyć przygotowane mięso, gotować na wolnym ogniu przez 45 minut. Po czym zostawić w zalewie w chłodnym miejscu do następnego dnia.
Krok 2 - Mięso w majonezowej marynacie foto
3
Następnego dnia wyjąć szynki, zagotować zalewę, ponownie włożyć do gotującej się zalewy i gotować 45 minut. Po ugotowaniu wyjąć z zalewy i wystudzić. Podawać do obiadu z sosami lub na kanapki.
Krok 3 - Mięso w majonezowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 10.08.2015 20:13
ciekawy pomysł :)
misia53 10.08.2015 18:11
ciekawe jaki smak ma to mięsko? , wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak