Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ogórkowy z krewetkami i awokado

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 4-5 szt
awokado 1 szt
maślanka 3/4 l
szczypiorek 1 łyżka
krewetki koktajlowe 250 g
sól i pieprz
masło klarowane
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ogórkowy z krewetkami i awokado

Ogórki obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i odkroić nasiona a następnie pokroić w drobną kostkę. Awokado obrać usunąć pestkę i również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone ogórki i awokado przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek oraz maślankę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Wrzucić przepuszczony przez praskę czosnek oraz krewetki. Smażyć chwilkę aby krewetki nabrały posmaku czosnku. Przygotowany chłodnik przełożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć podsmażone krewetki, posypać jeszcze szczypiorkiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.08.2015 18:41
idealny na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak