Mięso oczyścić , opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kawałki lub większą kostkę . Grzyby oczyścić miałam kurki , dokładnie umyć i pokroić jeśli są duże jak małe to zostawić w całości . Papryki oczyścić , umyć i pokroić w kostkę podobnie cebulę i czosnek . Do rondelka wlać odrobinę oliwy i obsmażyć mięso na rumiano , dodać cebulę i czosnek oraz grzyby, podlać bulionem , zmniejszyć płomień i dusić na wolnym ogniu . Jak się zagotuje dodać przyprawy do smaku pieprz , paprykę ostrą , liść laurowy , ziele angielskie , kucharka do smaku oraz pomidory z puszki całość wymieszać , przykryć i dalej dusić . Na 15 min przed końcem duszenia dodać papryki pokrojone w kostkę , wymieszać i chwilę poddusić , jeśli trzeba to zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody . Podawać z pieczywem chrupkim lub ryżem .