Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
marchewki 2
szczypiorek mały pęczek
majonez 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy do składników surówki majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek. Dekorujemy gałązką bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 02.08.2015 13:48
smaczna surowka
pestka 02.08.2015 12:48
smaczny dodatek do obiadu
Damiano
Damiano 02.08.2015 11:21
fajny dodatek do obiadu
agaK. 02.08.2015 10:06
Wczoraj taką jadłam, tylko jeszcze z jabłkiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak