Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na drożdżowym cieście serkowo-rozmarynowym z jogurtowym sosem, batatem i cukinią
Kroki postępowania
Pizze pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 200 stopni, termoobieg. Smacznego!
mąka pszenna | 250 g |
drożdże świeże | 20 g |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczka |
olej z suszonych pomidorów | 2 łyżki |
woda letnia | 75 ml |
serek śmietankowy | 75 g |
rozmaryn świeży | kila igiełek |
jogurt naturalny | 100 ml |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 duża szczypta |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
ząbek czosnku | 1 drobno posiekany |
ser żółty | 250 g |
batat | 1 |
cukinia | 1 |
olej z suszonych pomidorów | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: